A kineziológiáról

Milyen esetekben segíthet a kineziológia?
Mi a kineziológia?
A kineziológia egy stresszoldó módszer, ami az izmok segítségével dolgozik. A módszer szerint minden jelenbeli problémánknak a múltban van az oka. Az oldás alatt izomteszteléssel dolgozunk. Mivel stressz hatására az izmok elgyengülnek, így egyszerűen kaphatunk információt arról, hogy honnan ered a gond a múltban. Ha beazonosítjuk és félresöpörjük a múlt traumáit, akkor ezek nem korlátoznak minket tovább a jelenben. Hiszen amit a világból észlelünk, az saját hitrendszerünk tükörképe. A jó hír az, hogy ez a hitrendszer változtatható, alakítható. Kineziológiával ráadásul néha meglepően könnyen.

Én a kineziológia One Brain ágával dolgozom. Ez a módszer azon az elméleten alapul, hogy a bal és a jobb agyfélteke életünk különböző részeit irányítja. Amikor érzelmi stressz hatása alatt vagyunk, akkor nem tudjuk kihasználni az agy teljes kapacitását, mert a bal agyfélteke pánik üzemmódra kapcsol és aktiválódik az „üss vagy fuss” reakció. Ha az érzelmi stresszt feloldjuk, képessé válunk arra, hogy nyugodtan és hatékonyan működjünk, mivel a két agyfélteke összehangolódik és megfelelően tudjuk használni a bal agyfélteke logikáját, illetve a jobb agyfélteke kreativitását is.

A One Brain technikája a probléma megállapításából, korrekciójából és utólagos feladatokból áll. Első lépésként meghatározzuk a megoldatlan érzelmi stresszt és a rossz gondolati beidegződéseket, amik meggátolnak minket abban, hogy képességeinket teljesen kihasználjuk. A korrekciót magát az oldási technikák széles skálájából választjuk ki, mindig azzal a céllal, hogy a negatív stresszeket a lehető leggyengédebb módon távolítsuk el a testből és az elméből. Ezután, ha szükséges, további gyakorlatok végzésére kérjük a klienst, mintegy házi feladatként.

Kedvenc témám a generációs oldás, amikor azt vizsgáljuk, hogy őseink traumái hogyan épültek be sejtjeinkbe és ezáltal miképpen befolyásolják jelenlegi életünket.

Álljon itt egy kis történet, ami bemutatja, hogy a hitrendszerünk hogyan hat az emberekkel való kapcsolatunkra:

"Öreg bölcs üldögélt a Korinthusba vezető út szélén. A városba igyekvő idegen rövid pihenőt tartva beszédbe elegyedett vele:
- Milyenek itt az emberek? – tudakolódta.
- Hová valósi vagy? – kérdezett vissza az öreg bölcs.
- Athéni vagyok.
- És felétek milyen nép lakik? – kérdezett tovább az öreg.
- Hát tudod, rettenetes társaság! Mind csaló, lézengő, lusta és önző. Ezért is jöttem el onnan.
- Nincs szerencséd! Korinthusban sem jobb a helyzet. Itt is csupa csalóval és lézengővel, lusta és önző emberrel fogsz találkozni – mondta az öreg.
A vándor búsan folytatta útját.
Nem sokkal később újabb idegen állt meg az öreg bölcs előtt. Őt is az érdekelte, hogy milyen emberek laknak Korinthusban. A véletlen úgy hozta, hogy ő is Athénből jött. Neki is feltette az öreg bölcs a kérdést, hogy ott milyenek az emberek.
- Nagyszerű emberek élnek ott! Barátságosak, segítőkészek és nagyon becsületesek! – válaszolta nem kis büszkeséggel az utas.
- Nagy szerencséd van! Korinthusban is ugyanilyen nagyszerű emberekre találsz majd! – mondta az öreg bölcs.
A vándor vidáman fütyörészve folytatta útját a város felé.
A két beszélgetést végighallgatta egy fiatalember, aki gyakran időzött az öreg bölcs társaságában. Felháborodottan jegyezte meg:
- Nagyot csalódtam benned! Sose hittem volna, hogy te is ennyire kétszínű vagy!
Az öreg bölcs mosolyogva csillapította:
- Tévedsz, fiatal barátom. Tudod, a világ a szívünkben tükröződik. Akinek a szíve gyanúval van tele, az mindenhol csalókkal fog találkozni. De akinek a szívét jóindulat tölti el, az a világon mindenhol barátságos emberekre talál."


Milyen módszerekkel dolgozom a kineziológián kívül?
Egyes esetekben, amikor indokoltnak érzem, más módszereket is használok a kineziológián kívül. Alkalmazni szoktam a Colorado System energetikai kódolást, a regressziós utaztatást és a kronobiológiai elemzést is, ha szükség van rájuk.

Kövess a Facebookon, hogy elsőként értesülj minden posztról